Käytämme evästeitä parantaaksemme palveluamme.
Lue lisää

Tervetuloa tutustumaan palveluihimme!

Spring House ja Innomari tuottavat ammatillisen kuntoutuksen palveluita ihmisille

 

Hienoa, että olet täällä! Spring Housessa me uskomme, että vaikka ihmisellä olisi jokin haaste –sairaus, vamma tai muu este – jokaisella on mahdollisuus työhön, kunhan sopiva työ ja tuki löytyvät. Työssäkäynnin mahdollisuus on jokaiselle työhön kykenevälle ja motivoituneelle ihmiselle tärkeä yhdenvertaisuuden kulmakivi.

 

Palvelumme pähkinänkuoressa

Milloin on aika hakeutua ammatilliseen kuntoutukseen?

Jos työkykysi heikentyy, lähde ajoissa liikkeelle ja hakeudu ammatilliseen kuntoutukseen. Voit keskustella tilanteestasi yhdessä työnantajan, työterveyshuollon tai hoitavan lääkärisi kanssa. Tietoja kuntoutuksesta voit kysyä myös oman eläkelaitoksesi tai vahinkoyhtiösi kuntoutusasiantuntijalta sekä Kelasta. Kuntoutusta lähdetään hakemaan Kelasta, työeläkelaitoksestasi tai vahinkovakuutusyhtiöstäsi. 

 

Kenelle Kelan ammatillinen kuntoutus on tarkoitettu?

Kelan järjestämä ammatillinen kuntoutus on tarkoitettu erityisesti työelämän ulkopuolella oleville, nuorille ja osatyökykyisille. Kelan kuntoutus voi olla mahdollista myös silloin, kun työeläkelaitoksen tukeman ammatillisen kuntoutuksen kriteerit eivät täyty. Lue lisää Kela-kuntoutuksesta ja miten kuntoutukseen haetaan.

Lue lisää Kela-kuntouksesta täältä

 

Kenelle työeläkekuntoutus on tarkoitettu?

Työeläkekuntoutuksen tavoitteena on tukea työssä selviytymistä ja työssä jatkamista terveydentilan rajoitteista huolimatta terveydentilan kannalta sopivissa työtehtävissä. Työeläkekuntoutuksella voidaan tukea esimerkiksi työhön paluuta pitkän sairausloman jälkeen. 

Työeläkekuntoutuksen oikeuden edellytykset

  • Olet alle alimman vanhuuseläkeikäsi.
  • Olet ollut vakiintuneesti työelämässä.
  • Sinulla on voimassa oleva työ- tai yrittäjäsuhde tai sen päättymisestä ei ole kulunut yli kolmea vuotta.
  • Sinulla on sairaus tai vamma, joka aiheuttaa lähivuosina todennäköisen uhan joutua työkyvyttömyyseläkkeelle.
  • Työkyvyttömyyden uhkaa voidaan siirtää tai estää työeläkekuntoutuksen avulla.
  • Sinulla on viimeisen viiden vuoden ajalta työansioita vähintään 36 820,43 euroa (vuoden 2021 taso).
  • Sinulla ei ole oikeutta kuntoutukseen tapaturma- tai liikennevakuutuksen perusteella.

Jos työeläkekuntoutuksen kriteerit täyttyvät kohdallasi, hae kuntoutusta omasta työeläkelaitoksestasi. Työeläkekuntoutusta pitää hakea itse ja hakemuksen liitteeksi tarvitaan lääkärin kirjoittama B-lausunto.

Lue lisää työeläkekuntoutuksesta täältä

Kuntoutusprosessin painopisteenä on työpaikalla tapahtuva osaamisen, kokemuksen ja työelämävalmiuksien vahvistaminen ja asiakkaan työllistymisen tukeminen terveydentilan kannalta sopivaan tehtävään.

Palveluntuottajan tehtävä on

  • vahvistaa / tukea asiakkaan omia valmiuksia työelämään pääsemiseksi ja työelämässä pysymiseksi. 
  • arvioida tavoiteltavassa tehtävässä tarvittava osaaminen ja yksilölliset keinot tarvittavan osaamisen saavuttamiseksi tehtävään työllistymiseksi ja tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi.
  • tarvittaessa käytetään Imba-, Melba-arviointeja työtehtävän vaativuuden ja asiakkaan taitojen arvioimiseksi, Ratko-menetelmätyyppisesti tarvittaessa voidaan räätälöidä työtehtäviä.
  • yhdessä työnantajan ja asiakkaan kanssa tarvittaessa laatia perehdyttämisen ja tarvittaessa osaamisen kehittämisen suunnitelma. 
  • tukea asiakasta ja työnantajaa työhön kiinnittymisessä
  • tiivis yhteistyö työnantajan ja asiakkaan kanssa ja asiakkaan tukeminen työpaikkakuntoutuksen aikana.
  • käytettävissä olevien tukimuotojen kartoittaminen ja neuvonta työllistymisen tueksi.

Olemme työelämälähtöinen ja ajassa kiinni oleva kumppani
 

  • Kehitämme jatkuvasti yhteistyötä ja toimintatapoja työelämässä tapahtuvaan tukemiseen työhön sijoittumisessa ja työhön kiinnittymisessä:
    Painopiste työkykyvalmentajan työssä on työelämässä tapahtuvaan verkostoyhteistyöhön ja työssä valmentamiseen.
  • Arvioimme aina ajankohtaisesti asiakkaan osaamisen, koulutuksen ja kokemuksen suhteessa työelämän tämän hetken ja tulevaisuuden tarpeisiin.
  • Ratkaisuehdotuksessa on arvioitu alueellinen ja valtakunnallinen työmarkkinanäkökulma,
    mahdollisesti myös lähitulevaisuuden työelämän kehittyminen ja tavoiteammatin hyödynnettävyys.

IPS - Tukea mielenterveyskuntoutujien työhönpaluuseen

Varma pilotoi yhdessä valmennusyhtiö Spring Housen kanssa yksilöllistä työssävalmennusta eli ns. IPS-mallia (Individual Placement and Support). IPS-malli on Yhdysvalloista lähtöisin oleva työssävalmennuksen malli, joka on tieteellisin kriteerein osoitettu vaikuttavaksi keinoksi tukea osatyökykyisten työllistymistä ja työhönpaluuta. (Varma)

Lue lisää Varman sivuilta
 

Varman ja Spring Housen mielenterveyskuntoutujien työllistymistä edistävä IPS-pilottihanke voitti Rekrygaalan Vuoden rekrytointiteko -palkinnon

Varma uutisoi 8.11.2021:

Pilottihankkeen tavoitteena on edistää mielenterveyskuntoutujien työhönpaluuta niin, että työ on keskeinen osa kuntoutumista. Vuoden kestäneessä hankkeessa on jo saatu lupaavia tuloksia.

"Hanke on upea osoitus yhteistyöstä, osaamisesta, innosta, tahdosta ja kunnianhimoisista tavoitteista. Kiitos jokaiselle kuntoutujalle, joka on rohkeasti lähtenyt mukaan, jokaiselle työnantajalle, joka on rekrytoinut asiakkaitamme ja iso erityiskiitos kaikille Spring Housen ja Varman hankkeessa ja taustajoukoissa mukana oleville, liiketoimintajohtaja Sanna Salminen Spring Housesta jatkaa..." Lue koko uutinen Varman sivuilla.

Varman ja Spring Housen IPS-pilottihanke voitti vuoden rekrytointitekopalkinnon

 

Tässä muutamia työkaluja, joita käytämme valmennuksen tukena:


 

 

 

Onko sinulla kysyttävää palveluistamme? Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun pian yhteydessä.