Työelämä tänään ja huomenna, 23.2.2021 Sanna Salminen
IPS-malli on Yhdysvalloista lähtöisin oleva tutkimukseen ja kansainväliseen näyttöön perustuvaa työhönvalmennuksen malli, joka sopii erityisesti haastavassa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistämiseksi avoimille työmarkkinoille. Spring House on yhdessä työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa pilotoimassa IPS-mallia ja sen mahdollisuuksia työeläkekuntoutuksessa.
Työn Osaajat -blogi, 18.3.2021 Sanna Salminen
Fyysisiä rajoitteista on yleensä helpompi puhua kuin mielen tason ongelmista. Mielenterveysperusteiset tekijät ovat kuitenkin yleisin syy jäädä työkyvyttömyyseläkkeelle. Spring House ja Varma ovat toteuttamassa uutta mielenterveyskuntoutujille suunnattua työllistymisen pilottihanketta.
Julkaistu Varman sivuilla 6.5.2021. Kirjoittanut Piia Kratch, Spring House & Marika Schaupp, Varma
Spring House ja Varma pilotoivat IPS-mallia (Individual Placement and Support) mielenterveyskuntoutujien työllistymiseen ja kuntoutumiseen. Malli on herättänyt suurta mielenkiintoa. Kirjoituksessa pohditaan millaista lähestymistavan ja ajattelumallin muutosta IPS vaatii ammatilliselta kuntoutukselta, mitä taitoja työssävalmentajalta edellytetään, ja miten työssävalmentajan rooli laajenee IPS-mallin myötä.
Työn Osaajat -blogi, 19.9.2022, Työkykypalveluiden kehittämispäällikkö Piia Kratsch
Jokainen onnistunut työelämään paluu ja työssä pysyminen ovat merkityksellisiä niin yksilöiden, yritysten kuin yhteiskunnankin kannalta....
Piia Kratsch työskentelee Innomari Oy-Spring House Oy:ssa työkykypalveluiden kehittämispäällikkönä. Piian työhön kuuluu lähiesihenkilötyön lisäksi matriisissa johdettavia ammatillisen kuntoutuksen palveluita ja henkilöasiakastyötä.
Työn Osaajat -blogi, 20.6.2022, Alexandra Malanin, työkykyvalmentaja, Spring House
Työn Osaajat -blogi, 16.8.2022
Henna Tuisku on 24-vuotias sosionomin opinnoista ja työstä haaveileva nuori aikuinen Pirkanmaalta. Spring Housen työkykyvalmentajan Eija Aron kanssa Henna on Nuotti-valmennuksessa suunnannut tulevaisuuttaan.
Työn Osaajat -blogi, 17.11.2021
Rekrygaalan Vuoden Rekrytointiteko 2021 palkinnon voittaminen Spring Housen ja Varman IPS-pilotilla on voitto yksilöllisille palveluille ja tuelle työhön palaamisen, työhön pääsemisen ja työssä pysymisen mahdollistamiseksi. Se on myös palkinto mielenterveydelle ja työeläkekuntoutukselle. Se on jälleen avaus yhteiskunnallisellekin keskustelulle ja havainnoille herkästä aiheesta, mielenterveydestä.
Spring Housella on vankka asiantuntemus IPS-mallista. Olemme syventäneet tietämystämme mallin käytännön soveltamisesta ja kehittäneet osaamistamme sen eri näkökulmista. Olipa kyse sitten puhtaasta IPS-mallista tai räätälöidystä sovelluksesta eri kohderyhmille, meillä on tarvittava tieto ja taito.
Meillä Spring Housella on dynaaminen ja motivoitunut IPS-tiimi, jossa työkykyvalmentajat ovat sitoutuneita auttamaan asiakkaita kohti työelämään paluuta. He ovat valmiita tukemaan myös sinua ja organisaatiotasi matkallanne kohti menestystä.
Työn Osaajat -blogi, 12.3.2024, Spring Housen IPS-valmentaja Alexandra Malanin.
IPS (Individual Placement and Support) eli yksilöllinen työssävalmennus on Yhdysvalloista lähtöisin oleva työssävalmennuksen malli. IPS malli on tieteellisin kriteerein osoitettu, vaikuttava keino tukea osatyökykyisten, erityisesti mielenterveyskuntoutujien työllistymistä ja paluuta työelämään.
Tervetuloa seuraamaan työviikkoani IPS-valmentajana ammatillisessa kuntoutuksessa – jokainen päivä on erilainen ja se tekee työstä mielenkiintoisen ja sopivasti haastavan.
Työelämä tänään ja huomenna, 17.4.2024, Blogin on kirjoittanut Spring Housen työkykyvalmentaja Joonas Vetämäjärvi.
Ammatillinen kuntoutus tähtää työurien jatkumiseen mielekkäissä tehtävissä, jotka vastaavat tekijän kykyjä. Keskiössä on osaamisen tunnistaminen ja hyödyntäminen, olipa se peräisin aiemmasta työelämästä, harrastuksista tai muista elämänkokemuksista. Työkykyvalmentajien rohkaisut eivät riitä yksin; tarvitaan oikeita työtehtäviä, joissa osaaminen konkretisoituu. Työnantajien kanssa tehtävä yhteistyö, erityisesti työkokeilujen muodossa, on avainasemassa. Hyvin hoidettu työkokeiluprosessi voi johtaa pitkäaikaisiin kumppanuuksiin ja inspiroida uusia toimintamalleja. Työnantajat hyötyvät uusista, motivoituneista tekijöistä, kun taas kuntoutuja saa mahdollisuuden palata työelämään.